Altijd de vertrouwde A-merk producten

Beveiligingscamera advies

Advies voor aankoop en monteren van de beveiligingscamera

Er zijn twee beveiligingscamera systemen de analoge met DVD kwaliteit en de IP netwerk camera met standaardkwaliteit de HD modellen en sinds kort de beveiligingscamera in Full-HD kwaliteit.

Bewakingscamera met coax aansluiting

 1. Coax camera's
 2. IP bewakingscamera's
 3. Camera uitzoeken
 4. Plaatsen van de camera
 5. Monitoren en TV
 6. Harddiskrecorder of een Videoserver

Coax beveiligingscamera

Coax is gemaakt voor TV en video. De analoge en de digitale SDI coax beveiligingscamera is te herkennen aan een BNC aansluiting en de coaxkabel voor het beeldsignaal. Door de grotere pixels van de CCD zijn deze modellen het meest lichtgevoelig. Voedingsspanning op de beveiligingscamera en ze produceren direct beeld. De beelden worden opgenomen (vastgelegd op een harddisk) recorder met BNC 75Ω coax aansluiting. Ook in Full-HD kan het beeld over een coaxkabel. Coax in het voordeel. Bewakingscamera's aangesloten via coax zijn ongevoelig voor computer en netwerk storingen en een overbelasting van het netwerk is uitgesloten.

IP beveiligingscamera

IP bewakingscamera

De IP beveiligingscamera is te herkennen aan de UTP netwerk aansluiting met een RJ45 connector. Deze camera's worden in het computernetwerk opgenomen en zijn bereikbaar door het IP nummer van de camera in de browser in te geven. De beelden kunnen worden opgenomen op een videoserver die de beelden opslaat op harddisk en over het netwerk beschikbaar stelt. Een videoserver is niet te verwarren met een harddisk recorder voor coax camera's.

Voor de aankoop van een beveiligingscamera houdt u o.a. rekening met:

 • Analoge coax camera zijn in feite ook digitale camera's het signaal gaat perfect analoog door de coaxkabel
 • Resolutie opgegeven in TVL hoe meer beeldlijnen en Pixels, hoe mooier het beeld.
 • Hoe minder lux hoe gevoeliger de camera is, en hoe beter bruikbaar voor een goed nachtelijk beeld.
 • Beeldsensor 1/3 of 1/4 inch.
  1/3 inch is door de grotere afmeting van de pixels licht gevoeliger en geeft daardoor een beter beeld bij weinig licht.
 • Lens, hoe kleiner de lens in mm des te groter de kijkhoek.
 • De keuze van een lens is afhankelijk van de situatie die in beeld moet komen. Het objectief snel online uitrekenen.
 • De meeste beveiligingscamera 's bij Aselcom hebben een standaard lens en zijn geschikt voor de meest gangbare situaties.
 • Infrarood beveiligingscamera: De infrarood verlichting van deze modellen schakelt automatisch in als het donker wordt. Bij de duurdere modellen is dit instelbaar of kan IR door de hoge gevoeligheid zelfs achterwege blijven.
 • De camera behuizing deze is afhankelijk van de te plaatsing van de camera.

Montage en plaatsing van de beveiligingscamera:Beveiligingscamera plaatsing

 • De camera geeft het mooiste beeld door deze zo te plaatsen dat het gezicht recht in beeld komt.
 • Laat de camera nooit direct in de zon kijken. (Zo voorkomt u oververhitting)
 • Verborgen of de uit het zicht geplaatste camera's verhogen de kans op gezichtsherkenning.
 • Camera´s in het zicht geplaatst werken daar en tegen weer preventief,
 • Voor gezichtsherkenning is de beste camera montagehoogte 1.65mtr en dan het liefst frontaal op de ingang gericht.
 • Met een goede camera kunt u bij een entree van max. 3mtr breed nog de gezichten herkennen.
 • Camera plaatsing in een hoek geeft een totaaloverzicht, gezichtsherkenning is dan alleen mogelijk als de persoon dicht bij de camera komt. Houdt u er rekening mee dat de camera niet te hoog wordt geplaatst want dan ziet u alleen de bovenzijde van het hoofd en wordt het gezicht afgedekt door petjes etc.

Advies en voorbeelden voor de beste beveiligingscamera hoogte

Harddiskrecorder of een Videoserver

 

Voor analoge bewakingscamera is er een harddisk recorder nodig met BNC coax aansluiting. Deze Digitale Video Recorders (DVR) zijn voorzien van 4, 8, 9, 16 of zelfs 32 camera ingangen waarvan de beelden van de aangesloten beveiligingscamera 's tegelijker tijd worden opgenomen. De beelden worden opgeslagen op een harddisk, waarbij de oudste beelden als de hardeschijf vol raakt worden overschreven door de nieuwere beelden. U kunt er overigens ook voor kiezen om de recorder zo in te stellen dat alleen de bij beweging in het beeld wordt opgenomen. In het laatste geval kan voor een langere periode aan beveiligings beelden worden opgeslagen.
Gebruikt u een IP camera dan heeft u een videoserver met ingebouwde harde schijf nodig.

Voor de harddiskrecorder is het volgende belangrijk:

Win4Net recorder power

 • Voldoende harddisk schijf ruimte de kleinste recorders worden al geleverd met een 1TB harde schijf, dit is voldoende voor weken lang aan beeldmateriaal als de recorder is ingesteld op opnemen bij beweging.
 • De kleinste recorders hebben al 4 camera aansluitingen houdt daarbij wel rekening met uitbreiding van het camerasysteem.
 • Een internetaansluiting om de beelden over het lokale netwerk te bekijken.
 • BNC en VGA aansluiting voor de bewaking monitor Voor een LCD of TFT computermonitor heeft u een VGA aansluiting nodig. Als u de BNC aansluiting van de recorder gaat benutten dan kan de bewakingscamera monitor met een coaxkabel ook op grote afstand van de recorder worden geplaatst.
 • Beelden per seconde (bps) 25 bps geeft een vloeiend beeld als of u naar een DVD kijkt. Een recorder met 100bps kan van 4 camera´s het beeld vloeiend opnemen. Bij een bewakingscamera recorder met 25bps is dit mogelijk voor één camera. Enigszins afhankelijk van de omstandigheid kunnen 10bps nog acceptabel zijn.
 • De beeldkwaliteit en de opname techniek van de harddisk recorder zijn tegenwoordig in het H264 protocol dit betekent een beeldkwaliteit vergelijkbaar met een goede DVD.
 • De Win4NET en EverFocus recorders voor de analoge bewakingscamera hebben een instelbare opname resolutie van 704x576 pixels per camera. Deze recorders beschikken ook over beeld beweging detectie zodat er alleen wordt opgenomen als er wat in het camera beeld beweegt.
 • Bewakingscamera beelden terugkijken is nog eenvoudiger als er alleen opnames zijn van een beweging in het beeld. Ook kan er in een tijdsbalk in de recorder worden gezien wanneer er beweging van het camera beeld was dit om het zoeken te vereenvoudigen.
 

Bij het plaatsen van een bewakingscamera recorder moet er wel rekening worden gehouden met het bedieningsgemak en moet sabotage voorkomen worden. Het plaatsen van de recorder in een afgesloten ruimte is daarom aan te bevelen en denk daarbij ook aan de veiligheid van de netwerk en coaxkabels.

Monitor voor de bewakingscameraBewakingscamera kleine monitoren overzicht

De beelden van de beveiligingscamera kunt u bekijken op een bewaking monitor. Maar kan ook op een TV worden bekeken via een scart verloopkabel naar de recorder. Op de recorder zitten vaak 2 monitor uitgangen één BNC en één VGA aansluiting. En bij EverFocus en Win4NET zelfs 2x een BNC en een VGA of HDMI aansluiting.
De BNC aansluiting loopt via een coaxkabel. Op de BNC aansluiting kunt u direct een beveiligingscamera aansluiten of een harddisk recorder koppelen met de camera.
Een VGA aansluiting deze zit op praktisch elke computer monitor en ook deze kunt u op de DVR recorder aansluiten zij het dat de kabellengte daarvan beperkt is. Om de monitor op grotere afstand van de recorder te plaatsen maakt u gebruik van de BNC aansluiting en een monitor met coax (BNC) ingang.
Het beeld formaat van 17´´ of 19´´ is uitstekend geschikt om één tot vier camera´s tegelijk in beeld te brengen. Om nog meer camera´s tegelijkertijd in beeld is 24´´ een 26´´ de betere keuze.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? We helpen u graag stel ze per e-mail of sneller bel ons.